noscript-img Koroški center novih tehnologij

Koroški center novih tehnologij  Koroški center novih tehnologij

Objave


Filter

Študentom nudimo priložnosti


2021-01-22
12:07:25


S Šolskim centrom Ravne na Koroškem sodelujemo že vrsto let. Naše sodelovanje ocenjujemo kot zelo uspešno. Na izvedbo praktičnega pouka gledamo z dveh vidikov. Študentje pridobijo neprecenljive izkušnje, saj vsakemu od njih nudimo priložnost, da pokaže svojo dodano vrednost, mi pa pridobimo možnost, da spoznamo potencialni bodoči kader. Praktično delo in spremljanje kandidata prav tako ponuja možnost, da kandidat spozna podjetje in njegovo organizacijsko strukturo, mi pa lahko presodimo, če kandidat živi tiste vrednote, ki jih živi podjetje. Verjamemo namreč, da lahko skupaj dosegamo zastavljene cilje le takrat, ko sledimo istemu poslanstvu in imamo podobne vrednote.Zelo nas veseli tudi dejstvo, da s predstavniki šole odlično komuniciramo, saj so vedno na voljo za predloge, morebitno pomoč in usmeritve.


   predstavitev


   Plastika Skaza d. o. o.

Aktualno


Seminar Varnost fotovoltaičnih sistemov

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj na temo najnovejših tehnologij s področja varnosti fotovoltaičnih sistemov, načrtovanja tipskih razdelilcev, strelovodne inštalacije in prenapetostne zaščite za sončne elektrarne ter hranilnikov električne energije, ki bodo potekale 10. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne na Koroškem.

Več ...


Dan sodobnih tehnologij 2023

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj in predstavitev na temo najnovejših tehnologij s področja strojništva in mehatronike, ki bodo potekala 24. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne.

Več ...


Novi laboratoriji na Višji strokovni šoli Ravne

Laboratorij za ugotavljanje mehanskih lastnosti gradiv in mehanskih komponent

  • stroj za natezni preizkus,
  • stroj za preizkušanje udarne žilavosti,
  • merilnik trdote (Rockwell, Brinell, Vickers),
  • merilnik mikrotrdote z mikroskopom za opazovanje mikrostrukture.

Vsi stroji so podprti z računalniško obdelavo merilnih rezultatov in služijo za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Poleg študijskih obveznosti se v laboratoriju izvajajo tudi meritve za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za krmilno in regulacijsko tehniko

  • 10 učnih panelov z desetimi najbolj pogostimi aplikacijami,
  • 18 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, ki je potrebna za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu – za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za robotiko in procesno avtomatizacijo

  • industrijski robot ABB IRB140,
  • 12 učnih panelov za načrtovanje in sestavljanje krmilnih sistemov,
  • 16 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, potrebno za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Postanite del skupnosti in se registrirajte.     Registracija