noscript-img Koroški center novih tehnologij

Koroški center novih tehnologij  Koroški center novih tehnologij

Objave


Filter

Pozdravljeni mladi in mladi po srcu ter vsi ostali, ki soustvarjate mladinski sektor na Koroškem!


2023-06-16
12:12:56


V okviru različnih projektnih aktivnosti Koroške mreže podpornega okolja za mlade (KOR-NET) smo vam, tako upamo, doslej uspeli že vsaj nekoliko predstaviti osnovni namen projekta. 

Na kratko: s podporo Norveškega finančnega mehanizma si prizadevamo za zagotovitev takšnih pogojev za življenje in delo mladih na Koroškem, da bi ti po koncu šolanja z veseljem ostali v domači regiji ter se tukaj počutili slišane.

Del naših prizadevanj je tudi oblikovanje spletne platforme za koroško mladino, imenovane Virtualni mladinski inkubator Koroške, ki bo kmalu dostopen na domeni www.kor-net.si. Zamišljen je kot virtualno stičišče vseh, ki jih (nas) skrbi za situacijo mladih na Koroškem in ki želimo s prepletom svojih praktičnih izkušenj in znanj mladim olajšati odločitev za aktivno udejstvovanje v njihovi skupnosti, na podeželju in/ali v mestu.

Vključeval bo 6 poglavij, ki se bodo med sabo prepletala in mlade podprla vse od dijaških let, skozi njihovo študentsko življenje pa vse do samostojnosti (poglavje Starter pack za odraslost). Prav tako pa smo zajeli aktiviranje in angažiranje mladih (poglavje Aktivni mladi) ter soočanje s stiskami na različnih področjih (poglavje Frendi v stiski). V teh poglavjih smo se trudili vključiti vse kar menimo, da lahko koristi mladi osebi na poti odraščanja. V prilogi vam pošiljamo en krajši predogled. Seveda pa nismo pozabili na poglavje Kaj dogaja?, kjer bodo objavljeni aktualni dogodki za mlade po celi Koroški.

Ker se zavedamo, da vsega nismo mogli zajeti v vsebinski del, vas prijazno vabimo k aktivnemu prispevanju na našem in vašem portalu. V kolikor bi vas to zanimalo, nam prosimo, javite.

Torej vabimo vas tako na dogodek ob “izstrelitvi” spletnega portala v širno medmrežje kot h kasnejšemu soustvarjanju vsebin (blog prispevkov, objavljanju dogodkov … ).

Da bo pa naše druženje ob predstavitvi inkubatorja še bolj zabavno, bodo poskrbeli moderator Gašper Bergant in mladi glasbeniki, skupina Overheat. Obeta se nam slavnostni razrez torte, po koncu uradnega dela pa še zabavno dogajanje v KMKC Kompleks, ki ravno ta večer končuje sezono in odhaja na poletno spanje. Z nami bodo Overheat in BibliBan, za konec pa še DJ Million, ki nas bo popeljal v zgodnje jutro.

Veseli bomo torej vaše udeležbe na uradni predstavitvi spletnega portala

23. junija ob 17.00 v KMKC Kompleks, pa tudi vašega nadaljnjega sodelovanja v zgodbi virtualnega mladinskega inkubatorja. Možnosti za prispevanje vsebin bo dovolj, vabilo pa lahko mirne volje delite med ostale društva in neformalne skupine, ki smo jih pri njegovem pošiljanju morda spregledali.

RSVP: za lažjo organizacijo dogodka vas prosimo le še za potrditev udeležbe.

Ekipa projekta KOR-NET


   oglas


   Višja strokovna šola Ravne

Aktualno


Seminar Varnost fotovoltaičnih sistemov

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj na temo najnovejših tehnologij s področja varnosti fotovoltaičnih sistemov, načrtovanja tipskih razdelilcev, strelovodne inštalacije in prenapetostne zaščite za sončne elektrarne ter hranilnikov električne energije, ki bodo potekale 10. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne na Koroškem.

Več ...


Dan sodobnih tehnologij 2023

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj in predstavitev na temo najnovejših tehnologij s področja strojništva in mehatronike, ki bodo potekala 24. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne.

Več ...


Novi laboratoriji na Višji strokovni šoli Ravne

Laboratorij za ugotavljanje mehanskih lastnosti gradiv in mehanskih komponent

  • stroj za natezni preizkus,
  • stroj za preizkušanje udarne žilavosti,
  • merilnik trdote (Rockwell, Brinell, Vickers),
  • merilnik mikrotrdote z mikroskopom za opazovanje mikrostrukture.

Vsi stroji so podprti z računalniško obdelavo merilnih rezultatov in služijo za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Poleg študijskih obveznosti se v laboratoriju izvajajo tudi meritve za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za krmilno in regulacijsko tehniko

  • 10 učnih panelov z desetimi najbolj pogostimi aplikacijami,
  • 18 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, ki je potrebna za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu – za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za robotiko in procesno avtomatizacijo

  • industrijski robot ABB IRB140,
  • 12 učnih panelov za načrtovanje in sestavljanje krmilnih sistemov,
  • 16 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, potrebno za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Postanite del skupnosti in se registrirajte.     Registracija